Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Liquor Store, The

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1980OPGEHEVEN: 1991

BEZETTING:
Gerben Eskes
Mark Scholten
Ronald Eekelder
Wilbert Eskes
Gitaar/zang
Drums
Gitaar
Bas/zang

BIOGRAFIE

In 1980 beginnen de drie voetbalvrienden Mark, Gerben en Ronald een band ‘Special Treatment’. Ze zijn dan zo rond de 13 of 14 jaar. Anderhalf jaar later komt de broer van Gerben, Wilbert, basgitaar spelen en worden onder de naam ‘La Scream’ eigen nummers gemaakt à la Joy Division, The Cure, maar vooral à la The Cocteau Twins. Lekkere, soms een beetje zweverige, melancholische gitaarpop. Ze doen direct mee aan de Grote Prijs van Nederland georganiseerd door de Vara en sturen een demo naar de Wilde Wereld, een radioprogramma van VPRO's Bram van Splunteren.

Bram is onder de indruk van de jongens uit Lichtenvoorde en draait o.a. de nummers ‘The Road is so far’ en ‘Butterfly’ in zijn programma. Daarnaast promoot hij de band bij Virgin Records in London. De jongens, net 15 jaar oud, zijn onder de indruk van alle aandacht, maar genieten vooral van alle optredens door heel Nederland. Na ongeveer twee jaar spelen zijn ze toe aan een andere, minder zweverige muziekstijl. Wel in dezelfde bezetting overigens. Ze willen iets meer lol op het podium en voor het publiek. Wilbert neemt de zang over van Gerben en ze slaan de weg van de ‘Cow Rock’ in. Optredens zijn snel geregeld. Weer wordt de weg naar de Vara's Grote Prijs gevonden en de band krijgt in Enschede direct de publieksprijs. Ze spelen weer door het hele land. The Liquor Store is regelmatig in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen en Arnhem op diverse podia te vinden. Verder worden ze bij diverse radioprogramma's uitgenodigd. Vanwege studie en een maatschappelijke carrière stopt de band begin jaren ‘90.

VIDEO'S

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: