Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Lighten Up

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 2002OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Jaap Huinink
Martijn Verhoeven
Zang/gitaar
Drums/zang

BIOGRAFIE

Jaap en Martijn ontmoeten elkaar op het KGB gala in 1998. Ze treden hier allebei op en zowel muzikaal als vriendschappelijk klikt het meteen. Het duurt even maar in 2002 is het zover. Jaap heeft een aantal liedjes geschreven en gaat die samen met Martijn uitwerken. Met een optreden in het vooruitzicht worden enkele bevriende muzikanten gevraagd het duo te begeleiden voor een optreden bij Tapperij Van Ooijen.

Er wordt vaak gezocht naar vaste muzikanten, maar die blijven uit. De gevoelige liedjes blijven een tijdje in de ijskast. Singer/songwriterliedjes, zo kan de muziek van Lighten Up het best worden omschreven. Tijdens het optreden op het pre-Kultuurkuur festival 2006 zijn er positieve reacties en het tweetal besluit om in deze vorm verder te gaan.

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: