Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Bruiloften, partijen, verjaardagen, personeelsfeesten...

Hogenkamp, Cafe

Type: Horeca Plaats: Lichtenvoorde

OMSCHRIJVING

Gert Hogenkamp heeft in 1927 Cafe Hogenkamp overgenomen van ‘Opoe Doppen’ en is ruim 50 jaar kastelein geweest in dit cafe. Momenteel zwaait de derde generatie de scepter die dit heeft overgenomen van Anton en Cis. In 1991 hebben Astrid en Eric de zaak gekocht en vrijwel meteen ‘n nieuwe zaal laten bouwen.Deze was net voor de kermis in 1992 klaar. Het Cafe werd verplaatst naar de oude zaal en is daar nu nog steeds gevestigd, ‘t biljart werd meeverhuist en ‘n tweede werd erbij geplaatst.

Het oude cafe deed dienst als vergaderruimte en en werden kleine feestjes gegeven.In al deze jaren zijn er al veel verbouwingen c.q. renovaties geweest In 1995 werd na ‘t overlijden van Anton ‘n kantoorruimte gebouwd,in 1996 volgde na ‘n hernia-operatie van Astrid de verbouwing van de bar in ‘t cafe. In 1998 werd de nieuwe entree voor de zaal gebouwd, die ‘t jaar erop gevolgd werd door de nieuwe keuken. Tijdens ‘t verbouwen van de keuken werd meteen de bar van de zaal ook verplaatst De Catering werd ook steeds meer uitgebreid zodat in 2000 nieuw vervoer met koelaanhanger noodzakelijk werd. Van Barneveld zorgde voor ‘n nieuwe rage in Nederland zodat in 2001 ‘n nieuwe Dartruimte gecreeerd moest worden, waar nog steeds dankbaar gebruik van gemaakt word door de Dartvereniging van cafe Hogenkamp. In 2002 volgde ‘t 75-jarig bestaan van Cafe Zaal Hogenkamp wat gevierd werd met ‘n grote receptie met in totaal ongeveer 1000 personen. De dag erop was ‘n speciale dag voor ‘t personeel dat uit dankbaarheid zorgde voor ‘n nieuwe poort op ‘t terras, waarop die meteen ook ‘n opknapbeurt kreeg In 2004 werd voorlopig de laatste verbouwing gedaan. Dit gebeurde naar aanleiding van vele regels die de wet met zich meebrengt. Isoleren was ‘n must en ramen, afzuiginstallaties en ‘n woning boven ‘t podium werden vervangen en geplaatst. Door de verplaatsing van de woning kwam er naast de kleine zaal ruimte vrij, waardoor de kleine zaal groter gemaakt kon worden en ‘n ‘facelift’ kreeg. Eind 2007 kreeg Cafe Hogenkamp ‘n facelift. De uitstraling van ‘t vernieuwde cafe is totaal anders, enkele muren en de ‘bogen’ in ‘t cafe werden verwijderd waardoor ‘t wat ruimtelijker is. De voorpui naar ‘t terras kan nu volledig worden opengezet. De biljarts werden verplaatst en kunnen met liften de grond in, ‘t plafond, de vloer en de wanden zijn vernieuwd. de bar kreeg ‘n nieuw jasje, nieuwe afzuigingen en airco’s zijn geplaatst. ‘n leuk behangetje maakt ‘t geheel kompleet. In 2008 werd (na veelvuldige vragen naar feesten in ‘t cafe) toch de zaal verbouwd. Nieuwe scheidingswanden werden geplaatst en n kompleet nieuw plafond werd aangelegd. De zaal werd aangevuld door nieuwe verlichting waardoor ‘t geheel veel sfeervoller is. In 2011 is er een schuifwand geplaatst die in de zomer open kan zodat de rokers onder de nieuwe overkapping hun sigaret kunnen pakken en toch bij het feest behoren. Alleen bij optredens van bands en dj’s moeten de deuren gesloten blijven i.v.m. geluidsoverlast.

FOTO'S

AFFICHES

Locatie (Google Maps)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: