Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Don't Shoot the Pianoplayer

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1984OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Erik Peters
Marcel klein Gunnewijk
Ton Tijdink
Eugenie Tijdink
Merel Harkink
Evert Scholten
Toetsen/zang
Drums/zang
Gitaar
Zang
Zang
Bas
LATERE LEDEN:
Peter Jansen
Gerd Nijenes
Maaike Waalderbos
Marsha Brockötter
Brian Blokhors
Maarten Scholten
Pascal Roerdink
Leo van den Berg
Angela Roerdink
Klaas Jansen
Pascal Roerdink
Bas
Toetsen
Zang
Zang
Drums
Drums
Trombone
Trompet
Saxofoon
Drums/zang
Trombone

BIOGRAFIE

Het is vanaf het jaar van oprichting swingen geblazen met deze inmiddels 9-koppige formatie. Speelt men de eerste jaren vooral voor de fun, vanaf midden jaren ‘90 wordt de band veelvuldig gevraagd voor een optreden: van bruiloften tot het spelen in een bruine kroeg. Het repertoire is veelzijdig: van soulnummers tot funrock!

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.
Marveld Music Night
(Groenlo)
Marveld Music Night
Eigenaar Edwin Bomers van Marveld Recreatie in Groenlo besluit eind jaren ‘90 een tennishal te bouwen. De hal dient echter ook geschikt te zijn voor popconcerten. En zo geschiedt. Eenmaal per najaar wordt de tennishal omgetoverd tot een grote poptempel. Organisator/programmeur is Rob Pijnappel, hoofd horecazaken Marveld Recreatie. Elk jaar programmeert men een grote live-act, met in het voorprogramma ruimte voor regionale en lokale bands.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: