Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Back-edge Soultrain

Type: Band Genre: Rock, Urban

OPGERICHT: 1999OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Raymond Messing
Hubert Hartman
Marc Weikamp
Michel Meuwszen
Boris Kruip
Silvio de Vrught
Eric Putman
Marc Lemm
Paul de Leeuw
Jack de Ruiter
Boris ten Dam
Katja Wicherink
Monique Severt
Peter Hogenkamp
Zang
Trombone
Trompet
Trompet
Baritonsax
Tenorsax
Saxofoon
Toetsen
Gitaar
Bas
Drums
Zang
Zang
Geluidsman
LATERE LEDEN:
Lonneke Alofs
Bregje Jansen
Erik Ruesink
Zang
Zang
Toetsen

BIOGRAFIE

De Back-edge SoulTrain is opgericht in 1999. Naar aanleiding van de film The Commitments, die gaat over het ontstaan van een Ierse soulband, is het idee ontstaan om een band te beginnen die de soul weer nieuw leven in blaast. Na een zoektocht van een paar weken is de basis gelegd voor de Back-edge SoulTrain. De bezetting is afgestemd op de traditionele soul. Dit betekent veel blazers, een zanger met een strot en zoetgevooisde zangeressen aangevuld met toetsen en een solide basis van bas en drums.

Naast de bekende soulklassiekers als ‘Soulman’, ‘Midnight Hour’ en ‘Sweet Soul Music’ wordt er ook regelmatig een uitstapje gemaakt naar de funk uit de jaren ‘70, disco uit de jaren ‘80 en rock uit de jaren ‘90, als het maar swingende nummers met veel blaaswerk betreft. Een optreden van de Back-edge SoulTrain is een feest van herkenning voor jong en oud, als je van soul en swingende nummers houdt. Don’t miss this train.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: