Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Arf, The

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1992OPGEHEVEN: 1999

BEZETTING:
Rutger Laarhuis
John klein Gebbinck
Roy Janssen
Sander Roerdink
Zang
Gitaar/zang
Bas/zang
Drums

BIOGRAFIE

The Arf: een Zarf, een Barf, een Gitarf en een Drurf. Een eigenwijze band die alleen eigen nummers speelt, géén covers. Nadat de band Chocoladevla met Ranja uiteen is gevallen, gaan John klein Gebbink en Sander Roerdink verder met jammen. Al snel haakt Rutger Laarhuis, biljartmaatje van Sander, aan als zanger. Een aantal bassisten komt langs, waaronder René Slotboom, Harold Janssen en Roy Janssen. Uiteindelijk blijft Roy, afkomstig van Space Time hangen en ontstaat The Arf.

De naam is ontstaan doordat de bandleden een soort aversie hebben tegen de band Rootsman Spirit: The Anti Roots Front. In het begin is de oefenruimte de kleine slaapkamer van Sander. Vis halen bij vishandel Reinaardus en de avond ervoor flink doorhalen in de kroeg. De juiste ambiance om eens even flink te oefenen! “De wanden en plafonds waren van kunststofschroten, als we dan een eerste oefensessie gehad hadden liep letterlijk het ‘voch’ van de muren. Het was duidelijk: hier werd gewerkt! De buurman meldt, dat sinds wij er oefenen, hij geen last meer heeft van muizen en vraagt of wij dat nummer van ‘alcohol’, zijn favoriete nummer, nog eens willen spelen, een geweldige ondersteunende atmosfeer dus.” Frido van Dongeren is een soort van vijfde bandlid, de vormgever van de band. Hij maakt de backprint voor de optredens, de tekeningen voor de demo’s, flyers en de eigenzinnige biografie. Die bevat de volgende tekst: “Er was eens op ’t Arf bij ’t hutt’nvolk, een zarf, en barf, een gitarf en een drurf. Hun roeping was de House te verheffen tot Skyscrapper. Dit Alles voltrok zich in februari van het jaar des Heeres 19ende92. Het geslotene ende besluitvormende kwam tot stand na een regel ende rechte Mariaverdwijning in den Veste Triebeldeuz. De stijle is bij tijde en wijle een mooie pot herrie met muzikale invloeden. Men maakt van Schoffelcimbal, Harkofoon ende Elektrieke Triangel, voor zover die al was uitgevonden. De Gustilus non Nostrum est Disputandum.” Het eerste optreden heeft The Arf op 20 juni 1992 bij Eucalypta in Winterswijk. De band speelt dan samen met Yellow Helicopters en W.P.D. Van 1995 tot 1997 hebben de heren pauze en vervolgens wordt de draad weer opgepakt. Tot 1999. Als The Arf ophoudt te bestaan gaat Roy Janssen verder met Sander Fiering en Heino ter Bogt en vormen zij de band Posimistisch.

FOTO'S

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: